was successfully added to your cart.

Winkelmand

Originele Lyngby vazen waren jarenlang een felbegeerde vondst op rommelmarkten. Hoog tijd voor een remake van deze designklassiekers, begreep het Deense bedrijf in 2011. Ook bij Bloemenatelier zetten we de handgemaakte eyecatchers opnieuw in de bloemetjes én op het menu.

Hoe Lyngby het vazenlandschap veranderde

In 1936 brak Lyngby radicaal met de traditie van zwaar gedecoreerde vazen. Geïnspireerd door de Bauhaus-beweging pakten ze uit met een strakke porseleincollectie. Géén tierlantijnen, wél tijdloze vormen en handgemaakte kwaliteit. Het grote publiek bleek echter pas klaar voor deze pure vorm van schoonheid in de jaren ’50, toen Deens design de wereld veroverde.
En met de recente comeback van strakke Scandinavische designitems kon ook de Lyngby vaas natuurlijk niet achterblijven.

Oude Lyngby vazen in een nieuw jasje

Voor de herlancering kreeg het Lyngby gamma een modern jasje aangemeten, met nieuwe kleuren en materialen (glas bijvoorbeeld). Ook Lyngby’s oorspronkelijke art department – beroemd om zijn vernieuwende schildertechnieken- werd geëerd met de “Form” collectie: een heruitgave van de elegante glazen vazen uit de catalogus van 1969. Een musthave voor retro-liefhebbers!

Bestel je Lyngby vaas nu bij Bloemenatelier

Bij Bloemenatelier vielen we als een blok voor Lyngby, dus sloegen we meteen een voorraadje van deze kwaliteitsvazen in. Wil jij ook zo’n pronkstuk om jouw Bloemenatelier-boeketten in te doen schitteren? Stuur ons snel een mailtje.